Kosto

Dodiin, kaveriporukalla kehiteltiin tämmönen korttijuomapeli tylsien “ota ja katso mitä joudut juomaan tai tekemään” tilalle. Korttien “arvot” on täysin muunneltavissa, tarkoitushan oon pitää hauskaa ja kaikki säännöt ei sovi kaikille.

Peli kulkee näin:

Kaikille jaetaan viisi korttia käteen ja pakka asetetaan keskelle pelaajia että kaikki yltävät siihen. Kun pelaaja lyö kortin, hän ottaa tilalle uuden, eli koko ajan jokaisella on viisi korttia.

Lyöntivuoro kulkee myötäpäivään, mutta kortin voi lyödä kenelle haluaa.
Kaikki kortit Bumerangia lukuunottamatta voi lyödä kaikille, myös itselleen.

Korttien “arvot” menee näin:

2-7: Ryyppykortteja. Lyö tämä pelaajalle, jonka haluat juovan kortin osoittaman määrän. Tai itsellesi, jos kurkkua kuivaa.

8: Mun mielestä -kortti. Tämä on hauskempi isommalla sakilla. Tämän kortin saaja voi ilmaista mielipiteensä, esimerkiksi: “mun mielestä kaikki on perseestä”. Jos olet samaa mieltä, ota hörppy. Tällä voit myös sievästi ehdottaa, että kortit kasataan, sekoitetaan ja peli pelataan uudestaan.

9: Totuus tai tehtävä. Lyö tämä pelaajalle, jonka haluat kertovan totuuden tai tekevän tehtävän. Saaja päättää kumman tahtoo tehdä.

10: Sääntökortti. Lyö tämä pelaajalle, jonka haluat keksivän säännön. Tai itsellesi, jos mielikuvitus raksuttaa.

J: Bumerangikortti. Jos joku lyö sinulle viiden hörpyn kortin ja sinulle ei juuri nyt maistu, voit kostaa, ja lähettää tällä ryypyt takaisin! Tällä voit kääntää kaikki sinulle lyödyt kortit takaisin!

Q: Taukokortti. Tauko on kaikille yhteinen, mutta lyöjä päättää pituuden.

K: Kuningashörppy. Päätä kenestä tulee kuningas! Kuningas saa ottaa kaikkien pelaajien juomista yhden hörpyn kustakin. Tai lyö tämä itsellesi, jos tuntuu että kaipaat vaihtelua.

A: VESIPUTOUS! Idea lienee kaikille selvä, mutta selvitän sen kuitenki. Lyö tämä pelaajalle joka aloittaa vesiputouksen, eli vesarin. Kaikki pelaajat aloittavat yhtä aikaa, mutta saat lopettaa silloin, kun oikeallasi oleva lopettaa. Tämänkin voit lyödä itsellesi, jolloin aloitat vesarin, mutta muista taktikointi ;)

(Jokeri: Superbumerangi. Jos laitat tämän esimerksiki seiskan päälle, kaikki muut joutuvat juomaan 7! Pätee kaikkiin kortteihin)

Ryyppykorteisssa 7 voi näyttäää isolta lukemalta, mutta tähänkin olemme keksineet pientä helpotusta. Jos lyöt jollekin seiskan ja hän lyö kakkosen päälle, joutuu hän juomaan ainoastaan 5. MUTTA, jos lyöt jollekin kakkosen, ja hän laittaa seiskan, joudut itse juomaan viisi! KOSTO ELÄÄ!

Sääntökortilla voi keksiä minkä tahansa säännön. Uuden merkityksen kortille, pitää tehdä jokin temppu ennen kuin saa ryypätä jne..

Sakko on meillä ollut 3 tai 2 ryyppyä, mutta vesiputouksessa sakko kerrotaan edellä oleville. Siis jos lopetat juomisen kesken vesiputouksen ja sinusta aloittajaan on 5 pelaajaa, niin sakkosi on 5 kertaa 3 eli 15 hörppyä. Jos juomasi loppuu kesken kaiken, niin sille ei silloin voi mitään, ja sakkoja ei oteta.

Tässsä mukava muunneltava runko pelille, jonka parissa vierähtää ilta mukavasti!

Kommentit

kommenttia

5 Comments

 1. Täynnä

  Oi voi, kyllä tulee juotua paljon! :D Noh, sille ei voi mitään ;)

 2. Aleksi

  Kyllä muuten on loistava ja kovaa mekkalaa aikaansaava peli.
  Sääntökortit tuo melkoisen lisän peliin :D

 3. huh

  pitääpäs kokeilla tota poikien kanssa

 4. Loud

  Kiitos tästäkin pelistä, nyt on moni pää aivan sekaisin! Suosittelen pelaamaan tätä kovat piipussa miesten mixeillä!

 5. jäkä

  kiitos hienosta pelistä :D vähän vaikeasti ymmärrettävä (pelataan juuri, kyseistä peliä :D ) mutta soveltamalla ja hieman sääntöjä muokkaamalla, homma luannistuu tälle porukalle

Leave a Comment